Twitter Instagram Facebook LinkedIn Phone Skype
Menu Sluit

Vacature? Investeer in een goed werving & selectieproces. 3 tips

Heb je een vacature te vervullen en heb je weinig werving & selectie expertise in huis? Ik geef je 3 tips waar je op moet letten om de beste kandidaat te vinden.

Maar waar gaat het om in dit proces? De mens.
De mens staat centraal. Immers je wilt de beste kandidaat voor jouw organisatie, die jouw organisatie verder helpt. Die vind je niet zonder tijd te investeren in je recruitmentproces.

Drie tips voor je werving & selectieproces. Waar moet je op letten?

  1. Uitgebreide voorbereiding. Kies je voor een bestaand functieprofiel en zet je die even om in een vacaturetekst en plaatst je die snel online? Of bepaal je in een uitgebreide intake, met een recruiter of een werving & selectiebureau, wat je echt nodig hebt. Hoe ziet de functie er nu uit? En wat betekenen de ontwikkelingen van het bedrijf voor de komende paar jaar hoe de functie zich ontwikkelt? Dat betekent ook iets voor de toekomstige medewerker die je zoekt.
  2. Verdiep je in de kandidaat. Probeer als bedrijf te achterhalen wie de kandidaat is en wat hij of zij echt toevoegt aan jouw organisatie. Dit betekent dat het CV van een sollicitant niet altijd perfect hoeft aan te sluiten, niet elke kandidaat heeft alles goed in zijn CV staan. Een succesvolle match draait om veel meer dan een CV. Een kandidaat die qua persoonlijkheid, drive en motivatie aansluit bij het team en de organisatie zal een betere en langdurige match opleveren.
  3. Manage de verwachtingen. Schep een reëel beeld van de organisatie en de functie, wees open en laat de kandidaat kennismaken met de dynamiek van de organisatie. Laat zien wie je bent. Dit maakt dat de kandidaat weet wat hij kan verwachten, waar hij aan bij kan dragen en daar ook bewust voor kan kiezen.

investeren in goed werving & selectie proces loont

Investeren in de een goed werving & selectieproces loont, dit levert de beste kandidaat op. En kandidaten die je wel gesproken hebt, maar waar je niet verder mee gaat hebben een positieve sollicitatie ervaring gehad.

Een positieve kandidaat, ondanks dat hij de baan niet gekregen heeft, is een ambassadeur voor jouw organisatie. Heb je hulp nodig bij jouw werving en selectieproces of lukt het niet om de beste kandidaat te vinden? Ik kan je helpen.